måndag 21 januari 2008

Kontraster kryddar!

Jag och en kompis letade oss ner till en strand häromdagen. Det var bland gräddhyllan i Kona, men allmänheten var tillåten att promenera på vissa stråk. Vi gick på en stenmur som slingrade sig fram mellan stranden och tomtgränsen till de ståtliga husen med palmer, swimmingpooler och allmänt lyxiga detaljer. Hela tiden kom det ljud i form av "WOW! Kolla där!" "Den swimmingpoolen är fylld över bredden.." "Det där måste va ett 2-3 miljondollarshus!" "Jag tror Cameron Diaz har semestrat där" osv. Vi gick där fyllda av beundran och lite smått avundsjuka på de där lyckostarna som har råd med sån lyx. För vi kommer ju aldrig komma i närheten av det...

Nästa kväll säger Emma: "Ska ni följa med till en kompis? Han och några vänner tar hand om ett av Konas finaste hus och vi får komma dit ikväll. Ta med badkläder!"

Ena dagen gick vi och dreglade över den där poolen som var fylld över bredden. Nästa kväll lät vi den skvimpa över av vår egen kroppsvolym... Ganska komiskt att få passera in genom den bevakade grinden PÅ ANDRA SIDAN den här gången. Vi skrattade gott åt det... Huset var dock inte värt 3 miljoner dollar, utan 6 miljoner (ca 40 milj kr). Att hyra stället kunde kosta ca 8 000 kr/natt (det var väldigt fint och lyxigt, men inte värt de pengarna...) Det är rätt kul här i Kona faktiskt!






3 kommentarer:

Sebbes Fruga sa...

Scrapprylarna hittar jag lite varstans. Är stammis i stans pandurobutik kan jag lova. ;-)

BETSY sa...

Hej!! Va kul å läsa din blogg! Hittade hit via Maria W:s sida... Vilken grym resa du har åkt på! Är det samma ställe som Fredrik var på? Njut nu då! Johan hälsar!

Makena sa...

Åh härligt Susanne!! Förstår att det inte diekt går nån nöd på dig. ;)

Kram!